Zo spaar bespaar jij geld voor je duikvakantie

8 april 2022
8 april 2022 Divemania

Zo spaar bespaar jij geld voor je duikvakantie

Slimme reizigers — vooral naar het Caribisch gebied of Mexico — gaan in de late zomer en vroege herfst naar de riffen. Niet alleen verlagen veel hotels en resorts hun tarieven in deze tijden, maar dit is ook wanneer je het warmste water en de rustigste omstandigheden zult vinden. Het schouderseizoen valt samen met het orkaanseizoen, dat zijn risico’s heeft, maar kortingen kan opleveren tot 60 procent. Zorg ervoor dat je de voorspelling goed in de gaten houdt en let op eventuele waarschuwingen van het weerbericht.

Duik aan de kust

Als je op zoek bent naar veel duiken voor weinig geld, dan is kantduiken de beste keuze – het kost je alleen een huurauto, tanks en uitrusting voor een week. Een paar bestemmingen, zoals Bonaire, hebben een robuust kustduiklandschap, maar je kunt ook geweldige kantduiken vinden op onder andere de Kaaimaneilanden, Hawaii, Indonesië en de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Kies de juiste accommodatie

Huur een appartement, huis of villa in plaats van een hotel- of resortarrangement: Je kunt ruimere accommodaties vinden voor minder geld. En als je je eigen keuken hebt, kun je een voorraad inslaan in de supermarkt in plaats van elke avond uit eten en drinken. Kijk op vergelijkingssites om betaalbare vakantiewoningen te vinden die groot genoeg zijn voor het hele gezin.

De juiste prijs

Het is moeilijk om een ​​prijs te verslaan als het om waarde gaat. Betaal één prijs om maaltijden, accommodatie en onbeperkt duiken allemaal op één plek te krijgen – om nog maar te zwijgen van een kans om enkele van de populairste duikplekken ter wereld te verkennen. Meld je aan voor e-nieuwsbrieven die worden gegenereerd door bedrijven – als ze lege plekken hebben om in te vullen, sturen ze vaak mails met last-minute kortingen.

De beste vliegtickets

Één van de grootste kosten van een duiktrip is vliegtickets; helaas is er geen wondermiddel om wat groen te besparen. Het verkrijgen van de beste prijzen vereist een drieledige aanpak: 1 Blijf bij bestemmingen op of nabij een grote luchthaven. 2 Voer een uitgebreide zoekopdracht uit — prijzen kunnen enorm variëren tussen online boekingssites en individuele luchtvaartmaatschappijen. 3 Begin indien mogelijk drie maanden tot een jaar voor jouw reis met winkelen — vooruit boeken biedt betrouwbaardere besparingen dan proberen op het laatste moment een deal te sluiten.