Duikvakantie betalen van crypto? Zo doe je dat!

8 april 2022
8 april 2022 Divemania

Duikvakantie betalen van crypto? Zo doe je dat!

De tijd van vakanties komen er weer aan en het is daardoor ook weer mogelijk om een leuke vakantie uit te kiezen. Het kan zijn dat je op reis gaat in het buitenland, maar ook in het binnenland valt er genoeg te beleven. Vaak betaal je de vakantie vooraf met de bekende betaalmogelijkheid iDEAL, maar wist je dat je bij sommige reisaanbieders ook met crypto kunt betalen?

Crypto wordt steeds populairder. Ook als je kijkt naar de aandelenmarkt, wordt er steeds meer gehandeld in crypto. Als je aardig wat crypto bezit, wil je dit natuurlijk ook kunnen besteden. Nu is er al veel wat je met crypto kunt doen. Vooral in de gaming wereld kun je met dit betaalmiddel betalen. Maar nu is het ook mogelijk om je vakantie te betalen met crypto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je duikvakantie die je altijd al hebt willen doen! Hoe je dat doet? Zo!

Veilig betalen met crypto

Allereerst is het belangrijk dat je op zoek gaat naar een reisaanbieder die crypto ondersteund. Vergelijk de verschillende websites en lees ook reviews zodat je er zeker van bent dat het gaat om een betrouwbaar bedrijf. Juist doordat crypto steeds populairder wordt, is het ook en ideale kans voor hackers en andere kwaadwilligen om misbruik te maken van de situatie. Zodra je en geschikte aanbieder hebt gevonden is het ook belangrijk om je te verdiepen in de mogelijkheden die het bedrijf aanbiedt. Crypto bevindt zich in een veilige omgeving waardoor het niet alleen een betaalmiddel is waarmee je makkelijk kunt betalen, maar waarmee je ook veilig kunt betalen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van een blockchain-tenchologiewat het toegankelijker maakt om te betalen met crypto en ook veiliger.

Hoe kun je boeken?

Vroeger kon je er alleen maar over dromen om te betalen met crypto voor je vakantie. Maar dit is nu werkelijkheid geworden. Je kunt bijvoorbeeld Bitcoin kopen bij een online wisselkantoor. Ook wanneer een reisaanbieder gebruik maakt van een eigen token, is het mogelijk om crypto online om te ruilen naar het betaalmiddel waarmee moet worden betaald. Vervolgens boek je je reis net zoals je dat normaal doet. Je kiest voor je wensen, de data en andere zaken die belangrijk zijn voor het boeken van de reis. Vervolgens krijg je bij de betaalmogelijkheden opties te zien waaruit je kunt kiezen. Betalen via crypto zal dan tot de mogelijkheden behoren.

Geniet van je duikvakantie en betaal door middel van crypto.